Tuesday, 7 November 2017

2017. Blessed for everything in between.

Salam alaykum. Alhamdulillah today got time sikit to write something here. Wallahi rindunyaaaa dulu dulu aktif sini share positive vibes dengan korang.

It has been 2 years struggling as trainee nurse dekat SB and it was a great journey eventhough I still tak boleh nak cinta 200 percent my life now. But its okay Allah knows the best. Is taking care of me forever throughout everything. Alhamdulillah.












I hope and pray for those yang struggle in whatever pun korang buat may Allah ease your journey. I plan nak tulis pepajang but got no idea tetiba. Haha. Later on bila dah start cuti sem gonna spent time blogging again. Doakan nia baik baik saja and may all your du'a goes back to you. Xoxo. Till then. ❤💙💙

Sunday, 17 April 2016

Clingy.

Salam alaykum.

For the first time in my life, duduk jauh dengan family. Benda yang saya takleh imagine sampai sekarang is, tak jumpa diorang about 2 months dah kot Ya Allah I'm so strong. Semoga di beri kekuatan, inshaaAllah


Yes, tak nafikan yang benda bukan apa sangat pun tapi macam hek eleh homesick terlebih sesikit nak rindu rumah rindu ummi abah/adik adik. Grow up sikit centu tapi takleh lah. Dia macam separuh jiwa ku mati, gitu, ceyy. Hihi.



Not everything can be the way you want it to be. Learn to be patient. Tak semua yang kita nak, kita akan dapat. I always remind myself yang Allah akan uji kita dengan sesuatu yang kita rasa kita tak boleh kalau takdak. Saya pernah luah dekat ummi abah yang 'along tak kisah along takde satu apa pun kat dunia ni asalkan ada ummi abah' then both of them macam cry cry pulak sobs.


Things will get better. Allah promised us twice so have faith. Be sabr. You know He always there. Is watching. Is taking care of you.

















Sunday, 29 November 2015

Dengan nama Allah.

Salam alayk.



Selamat kembali selepas setahun, good job Nia !



In these 22 years of life I have learned many valuable lessons that i feel so blessed and honored to have learned. I never expected my life to be what it is today. Be syukr, be sabr. Yes apa yang kita nak, tak selalu kita dapat. Dan kadang kadang benda yang kita paling rasa terburuk di mata kita, paling kita hek elehkan, tapi itu yang Allah beri. Sebab Allah kata kunfayakun maka terima lah sesungguhnya Allah maha tahu. 




Dalam buat keputusan, selalu lah letak Allah paling utama. Sebab Allah tak pernah salah dalam beri kita petunjuk. Dan Allah sebaik baik perancang. Senang atau buruk Allah beri, dua dua kita kutip dan ambik dengan berhikmah. Dua dua kita go thru dengan syukur. Sebab manusia lupa bila senang, meratap bila sedih. Betul?




So have faith sungguh Allah tak uji kalau kita tak mampu. We need the good and the bad to appreciate everything we have on a different level. Illness allows us to appreciate our health. Poverty reminds us of the blessing of having. Death reminds us to love and value our loved ones and our lives. Someone loses a job today and someone gains a job tomorrow. It's the natural flow of life. Dalam quran dah kata, Allah buat semua berpasangan. So takdelah nak senang memanjang, takde kata nak susah pun susah ke sudah. No. Be positive.



Percayalah, pertolongan Allah itu ada untuk hamba hambanya yang percaya.




“And that has created pairs in all things” [Qur’an 43:12]