Friday, 3 August 2012

first time puasa jauh dari family .

assalamualaikum ,


hamboiiii, lama betul nia berehat untuk tulis entry baru. sebulan lebih kot, aihhh. hehe. busy kan, test baru je habis. tapi dua minggu akan datang berperang lagi la nia dengan paper - paper past year, euwww. kelam kabut study. wuwuwuuu :DD

da sampai pertengahan ramadhan pun nia baru nak tulis happy ramadhan mubarak? terbaikkk kan saya? lalala~~ tak kisah la janji wish jugak kan? salam ramadhan mubarak kepada awak - awak yang comel, kacak, cun, gojess, ape lagi? hehe, *kemainn lagi semua nak sebut.


korang best la kan yang duduk rumah tu dapat puasa dengan mak ayah. nia nie ha, muka time nak berbuka tu lagi la, monyok semacam. *camikanmasaksambalasam pun ade, hikhok :D . rindu gilaaa nak berbuka kat rumah, selalu umi n abah tersayang sediakan lauk pauk feveret nia, ayam pedas. tapi sekarang? semua kena sendiri - sendiri dah, beli sendiri semua hah. petang mulalah ajak kawan jalan gi bazar cari lauk. *memang kena berdikari la kan? :))


uwaaa, umi abah nak balikkkk !! seriously, agak mencabar bagi nia yang tak pernah dok jauh dengan family nie kan. but i take this as cabaran dan pengalaman. sampai bila kot nak manja2 kan?

taraaaaaaaa !!






kemarin rasa macam tak nak makan nasi. puas dok fikir dengan kawan nak iftar dengan ape sebab jam dah pun pukul 6.30. satu makan ape pun tak beli lagi. aihh, so kitaorang plan buka dekat kfc je la, senang. huhuu, a moment to remember la kan dalam hidup bila time2 macam nie.
so, buat anda-anda yang masih dapat rasai bulan puasa dengan mak ayah nie, bersyukurlah. okay? *bercakap dari pengalaman, heehee.


semoga puasa kita kali ini diredhai Allah dan diterima Nya dengan sebaik mungkin. puasa dekatkan kita dengan Allah, rebutlah peluang itu. kumpul pahala then keep istiqamah doing the right things, not only for ramadhan month.


ramadhan, bulan barakah. :)



2 comments:

DilaMilin said...

Teringin sangat2 nak makan ayam kfc tu. Rasa pedas dan kerangupan ayam tu. emm..nyum2.. :D

Cik Nia said...

hehe, hamboii memg kita kejam kan saje pamer kfc bulan2 pose nie, hikhok :D