Friday, 21 September 2012

biasa di mata manusia , luar biasa di mata Allah .

salam alaykum !

alhamdulillah for today :)

sehebat mana pon perancangan manusia tetap tidak akan mampu melawan perancangan dan takdir Allah. Allah Maha Mengetahui segalanya :)

starting this week, saya dah mula sibuk. study week harus dilalui dengan sepenuh2 nya. tak boleh lagi waste time dengan benda lain. nak berjaya dalam imtihan ni. ^^ insyaAllah.

but, lets remember this first. bila kita buat tu lillahitaala, moga Allah yang menjadi penguat kita. kerana kita manusia terkadang alpa, lupa akan Ya Khaliq. yes, Allah is ar Rahman and ar Rahim. so, ketika susah ingat Dia, senang pun lagi lah kena ingat kan?


' Dia lah yang menciptakan kamu dan menjadikan pendengaran, penglihatan dan hati nurani bagi kamu. (Tetapi) sedikit sekali kamu bersyukur. ' Al-Mulk : 23


pernah saya mengadu dekat kawan and i told her that my zaman pernah jatuh. zaman paling buruk dalam hidup saya. but hey, for sure Allah akan bagi pulangan yang baik dan berlipat belas kali lagi bagus. Allah knows best.

punyalah hebat orang yang redha, bila ditimpa ujian, mereka gembira. kerana mereka tahu, ujian tanda Allah sayang. ^^

kenapa sedih, stress, merungut, meraung dan mengamuk bila ditimpa masalah? seorang muslim sentiasa di uji, maka kembalilah pada Tuhanmu. jawapan pada semua masalah adalah dengan SOLAT & SABAR. mintalah apa jua pertolongan dariNya. insyaAllah akan dimakbulkan. believe me :)




ayuh jadi biasa di mata manusia, luar biasa di mata Allah.
ye sebab kita memang seorang hamba. bersederhanalah dalam hidup. tak ada guna hidup di pandang tinggi manusia, jika taraf kita di hadapan Allah belum tentu tinggi.

amatlah rugi jika berjaya di dunia, tapi akhirat entah ke mana.

Allah itu Pasti. walau sakit dan ujian berat mana menimpa, bila percaya padaNya dan redha, ketenangan hati & kebahagiaan abadi akan menjelma.


' nia..
stand up, move on and be happy. do something, Allah knows the best and He shall grant you the happiness you deserve to cherish. '

pssttt # doakan final saya :) Allahuakbar




sincerely, nia






11 comments:

~AiMi SyAhiRAh~ said...

Blogwalking.. jom support saya dengan view entry ini.. http://dliajanediary.blogspot.com/2012/09/gadis-bermata-cantik-antara-peserta.html?spref=fb

cik yuyu said...

salam.. hi.. yuyu follow sini..
come visit my site..
http://www.sayeshukepink.com/

Shereen Yahya said...

sama la kita . baru mula study week . 3/10 final . all the best awk :)

Ray_EyN said...

huhu amin ..
goodluck for ur final,
be prepared,
insyaAllah semuanya akan okay.
believe in urself sweetie :)

http://kotaksuara-mutania.blogspot.com/
jemput singgah dan follow :)

nia razlan said...

shareen : kitee tgah tungkus lumus skrg, huu. tq for your spirit. all the best dear :)

Asri Ali Gur (asrirayrock) said...

terjah sini & follow

nia razlan said...

ray_en : dearrr, thankyou for the du'a sweetyy. insyaAllah everything will gonna be okay for me. :))

nia razlan said...

aimi : nanti kita vieww :)

nia razlan said...

cik yuyu : will follow u dear :)

pha is said...

yg penting redha Allah.. buat apa2 skalipon, henya mengharap redha Allah...

gud luck for final...

nia razlan said...

pha is : aminn, trma ksih :)