Wednesday, 26 September 2012

kita semua tough, sebab kita ada Allah ^__^ hoyeahh !

salam alaykum :)


bismillahirahmanirahim,
in the name of Allah, the Most Gracious and the Most Merciful.

firstly, saya nak kongsi this quotes dengan readers2 tersayang :)

' when you have a good relationship with Allah, you have a good relationship with the universe ' Allahuakbar.

super wednesday, hari baik buat saya :). Alhamdulillah dapat tahu yang carry mark for final okay. ^^
today has been superbly productive day out of entire week. Alhamdulillah, couldn't be more thankful to Allah. well I shall call it a day. :)




actually, entry ini khas untuk jawab persoalan kawan baik saya. ' macam mana nak berubah, bila kita pakai labuh-labuh sikit, orang kata kita bajet baik ' :)

dear, bila diri kita terasa nak berubah tu, alhamdulillah. hati kita masih hidup untuk rasai dosa dan pahala. just go on. Allah ada. bila kita buat sesuatu, kita buat kerana Allah. insyaAllah apa2 pun yang kita buat, Allah akan redha. apa sangat lah pandangan orang kalau nak di bandingkan dengan pandangan Allah. yes, mujahadah itu memang pahit kerana syurga itu indah. but Allah shall grant us with His blessing.

kita semua sama, yang membezakan hanyalah takwa.

pentingkah nilaian orang kalau kita tahu apa yang kita buat tu Allah tak suka?

ayuh, tough kan diri. memang kita tak akan tough kalau kita tak yakin dengan Dia. try yakin, pasti kita akan rasa. punyalah besar ganjaran terhadap orang yang baik, jannah pastinya. so, teruskan. kembara mencari Allah. :)

selagi kita tahu apa yang kita nak buat tu betul dan tak melanggar syariat Allah, bangkitlah. kita semua tough, kerana adanya Allah.






sincerely, nia -
physically I am alone. emotionally I have my family. mentally I have you. but out of all, by heart and soul I know I have Allah. :)




14 comments:

izah :) said...

9manusia sekarang kalau seseorang tu nak berubah pasti ada yang akan mengutuk,tapi kita jangan lemah,niat kita baik,insyaallah Allah pasti tolong :)

Joey Zamboanga said...

i like ur blog..penuh dengan peringatan..moga Allah merahmatimu..Amin..

inna_risna said...

i like your enthusiasm of writing sis. :D

Nik Nur Arisha said...

awak bertuah malam ni.. saya letak link blog awak dalam blog saya :) http://ishasweetyluvu.blogspot.com/2012/09/blogger-yang-bertuah-malam-ni.html

nia razlan said...

izah : betul, but Allah knows best. kita buat bnda tu, mstilah lillahitaala :)

nia razlan said...

joey : syukran, doakan saya untuk terus berdakwah di jalan Allah :)

nia razlan said...

inna_risna : tq sis :) may Allah guide us always.

nia razlan said...

arisha : trma ksih, appreciate it a lot sweety :)

Tihara said...

alhamdulillah nice entry, good luck...

salam kenal :)
dah try follow tp tak tau lah listed ke tidak..

nia razlan said...

tihara : trma ksih, trma ksih lagi. :)just nk smpaikan ilmu utk semua ^^

Jimmy said...

mujahadah bagi saya tidak rasa pahit. ia manis menghampiri Syurga, seperti ia menghampiri sempurna. hanya di Syurga kita akan rasa nikmat sebenar rite.. =D selamat berhijrah.

till then,
mujahadah..

nia razlan said...

jimmy : trma ksih, insyaAllah. :)

pha is said...

setuju.. yg penting redha Allah... bukan pandangan manusia...

kalau terasa keseorangan, carilah teman yg boleh membantu...

nia razlan said...

pha is : syukran, betul tu :)