Monday, 17 December 2012

a gift from Allah | ♥

salam alaykum !

in The name of Allah The most Gracious and The most Merciful.

as i promised, going to update about majlis yang kami ( students of AM110/3C ) buat khas for the both lovely person in our class. it is like a farewell party for them ( Ameer & Nazreen ). they got an offers to go to SPA, and yes for sure, semua muka macam sedih *pretend nak cover semua mata merah2* k k, part ni sedih. boleh tengok sorang2 buat muka fake senyum. ketawa. tapi dalam hati Allah je yang tahu. lelagi la time ambil gambar kan.

how you feel like everything and times flies so fast! you've never imagined. 3 sem rasa kejap bukan? and no one knows yang ukhuwah fillah ini akan di uji Allah. benar, bahagia itu ujian. sedih juga ujian. and as a caliph of Allah, then we should be patient. hold on to The One. Allah takkan uji something that we can't bear to face.

whatever decision, someone might get hurt. choose the best that makes your heart feel calmer and pray to The Almighty. may everything turns better.  all the best Ameer and Nazreen . buat yang terbaik. :)





17 December 2012 shall be one of my favourite day ever. 



sahabat yang baik, akan sentiasa ada untuk sahabatnya yang lain. tak kira waktu susah mahupun senang. walaupun tak selalu ada di depan mata kita, tapi tetap hidup dalam setiap doa-doa kita. :)

kita bertemu, Allah yang aturkan.

kita berpisah, Allah yang rancang.

kita gelak ketawa bersama, ye itulah saat kita mewarnai ukhuwah ni.

kita sedih, itu juga cabaran dalam persahabatan.

jarak yang pisahkan, tapi kita tetap memandang langit yang sama.

tetap berpaksikan kiblat yang satu dan bertuhankan Allah yang Esa.

jadi jauh atau dekat, tak kan pernah putusnya silaturrahim ini melainkan dengan kehendak Allah.

dear friends, OUR FRIENDSHIP, IS A GIFT FROM ALLAH.

siapa sangka kan. mood semua tengah sibuk for the new semester, so bila situasi berubah macam nie, manalah tak sebak kan? ye dak? but heyy, thats what we call UJIAN. sabar, redha. doakan yang terbaik untuk satu sama lain. *bayang saat2 study, pergi kelas, presentation, makan semeja* T_T

WE ASKED ALLAH FOR THE BEST. so no matter how far we go, how difficult things get, if He says it's the best to be ours, it will be. so smile :)

setiap pengorbanan, itulah cinta dan jalan untuk terima kebahagiaan. setiap air mata dan ujian, itulah jalan untuk dekat padaNya dan terima anugerahNya.


then when you have taken a decision, put your trust in Allah
- surah al Baqarah : 159





ambil keputusan untuk pergi saat pengajian disini hanya berbaki dua semester, itu satu keputusan yang berat. both of you tak payah cakap pun kami dah tahu. even kami pernah cuba letak diri kami kat tempat kalian. berat. *lap air mata* 

we are friend and we are brothers and sisters.

jauh mana pun pergi, lama mana pun tak jumpa,
datanglah beribu kawan yang lain pun dalam hidup kalian,
jangan lupa kami :)



jaga diri, jaga iman.
sincerely, Nia.




10 comments:

iffah imani said...

insya Allah
jaga diri jaga iman...
anyway just BW here..n follow ur ..

nia razlan said...

thankyou dear. and done following your blog :)

faY said...

nice sharing :)

Miss Lea said...

salam ukhuwah..

http://blogdiarisepi.blogspot.com

Aeda Zainal said...

Yeah it's right dear. Susah nak cari kawan yang the best like a family. Anyway i also like 17 dec because is my birthday date! hehehe ^^

nia razlan said...

aeda : thats true, sedih sangat bila ukhuwah nie di uji. tapi kena kuat dan redha. Allah tahu yang terbaik. btw, happy belated birthday dear. :) done follow yours :)

Syaza Syahira said...

Semua benda, semua kejadian ada hikmahnya. Moga persahabatan korang kekal.
Jemput singgah ke blog saya juga.;)

QIOSWriter said...

Salam. True friends are hard to be find, if not, there will be no true friendship.
Mari singgah ke kdai online kami. Ada macam2. Jemput datang ye.

nia razlan said...

syaza: thankyou, doakan kami. done singgah :)

nia razlan said...

qios : nice quotes. :) insyaAllah will visit your site ^^