Monday, 3 September 2012

ye, cinta itu sangat indah. bila kita buat tu, lillahitaala :)

salam alaykum ! :')


I need to change my ways instead of always being weak. #tetiba keluar ayat cenggini.
seriously, dua tiga hari nie kita mcm xde mood :( oh okay, mestilah sebabb this week penuh dgn aktiviti. badan penat. longlai -.- phewww ! esaimen ntah ke manaa, nota2 semua dok bawah bantal tidur. *konon sebelum tidur tu nak baca dulu. KONON OKAY? hehe :D


belek punya belek buku, nia terjumpa gambar mase pegi event kawen member rapat nia yg dari sekolah rndah lagi. *die 19 pun da kawen, nia plak bila? nia bila? hehe, :D tetiba nia jadi childish ^___^. she wear a niqab. cantik kan? and then dielah satu2 nya yg berniqab antra ramai punya ramai kwn nia. *macam ramai ^^


she told me 'Whosoever pursues a path to seek knowledge, Allah will thereby make easy for him a path to Paradise'. this ayat is come from sahih muslim. kawan yang sorang nie memang suka berbagi nasihat dgn nia and ktaorg memang selalu exchange pndapat tentang ape2 je mengenai kehidupan, here n after.


im proud of you dear sahabat. thanks for always there for me even kita jauh. take care of yourself. uhibbuki fillah sahabat T_T


memang xsangka die da happily married. hari tuu dapat col dari die. jemput dtg to her solemnization and sampai hari nie, nia masih xpercaya die da bina masjid with her lovely zauj, yg sekarang tgh further study kat Irbid, Jordan. your encikk suami sgt awesome and memahami bila tgk kita sibuk berbual sampai lupa die *sbb mmg kita tgah rndu awk ponnn kawan.

'kawen muda sgt bnyak manfaat nye bila kita tahu tanggungjawab and as the zaujah, u need to know what is the haram and halal things that you xboleh buat after nikah. nia, i lovee you and i just want the best for you.'


kami saling bermonolog dalaman skejap. think about future actually. ' jgn salah memilih '. die nasihatkan lagi. then saya bersuara ' love is when we feel their existence by heart even though they are not there, infront of us. We can't see Allah but we know He's always here '.
same goes with our lovely prophet muhammad. die menyambung and tersenyum. faham.

islam xlarang kita bercinta. tapi biarlah pada halal jalan Nya. pegang this as nsihat :)

things don't easily get better, we're the one who feel better to handle matters & Allah makes things better for those who are patient.

' sabarlah, your bakal iman akan cari awk. if da ada, bawalah sehingga ke hujungnya. protect your love story from sin '. she said again. insyaAllah sahabat :DD. thnks Allah for giving me shbt yg sgt memahami. Allahurabbi


lebih manis bila kita menyelusuri indahnya cinta manusia saat halal, saat semuanya di dalam redha illahi. lagi manis bila setiap kali bertentang mata, ia membawa pahala yang tiada hujungnya. jarak itu menjaga kita. :)










5 comments:

piko ija said...

salam perkenalan.dari piko..hihi

nia razlan said...

waalaikumusalam, salam ukhuwah fillah juga :)

Wz Fadhlan said...

rs tenang baca blog nia...salam perkenalan dari wan,

nia razlan said...

trima ksih akhi. same jgk dgn blog akhi :)

aini shahroni said...

:')