Monday, 29 October 2012

i'm growing up, life as a Caliph of Allah.

salam alaykum readers sekalian. :)

belum terlambat untuk ucapkan salam aidil adha bukan? ye ye, sibuk dan agak bersawang belog ini senanye :) phewww *raya da habis*.

aidil adha. many years ago, our father Ibrahim (AS) made a choice. he loved his son. But he loved God more. the commandment came to sacrifice his son. but it wasn’t his son that was slaughtered. it was his attachment to anything that could compete with his love for God. So let us ask ourselves in these beautiful days of sacrifice, which attachments do we need to slaughter? Allahurabbi. muhasabah diri saya sendiri.

okay, this express entry yang bukan makna nak cepat ke apa, tapi saja tak nak lah nampak sangat yang belog nie macam *xde* tuan, decide to write a short n simple entry about me, my self. :) #like a peghimadona pulak :D



#unpredictable & living her own unique life ;) may be differ from her look & trying her best to be a better person insyaAllah !

im 19 years old now, and one word to describe, Alhamdulillah. dikurniakan hidup yang sangat bahagia, tenang, di kelilingi oleh orang2 yang menyayangi juga merupakan kekuatan saya sampai hari ini.

Ya Allah, tahun depan saya dah 20. oh, macam tak percaya pun ada kan? subhanallah :)

closer to the Reality of your need. The Reality of this life and the next. closer to His door. bila umur makin meningkat, tak kan amalan masih tak nak upgrade kan? well, jangan sombong dengan Allah dear2 sekalian. Allah bagi kita nyawa, nafas, nikmat, tak minta pun kita bayar balik. jangan jadi hamba yang kufur nikmat, Allahurabbi.

saya berharap kehidupan saya yang insyAllah masih panjang lagi di dunia ini, akan menjadikan saya hamba Allah yang tidak lalai.

mohon kepada diri, untuk jaga akhlak. mohon kepada hati untuk jaga ia dari cinta yang hanya menjauhkan saya dari Nya.

so nia, all the best you've been through, because Allah really loves you.

just wanna sharing this :


#eh, tetiba share quotes nie. :D

okay then, assalamualaikum.
lot of love.



15 comments:

ツ dilladelaila said...

blog anda telah terpilih untuk dipromosikan ! lihat disni ---> http://dilladelaila.blogspot.com/2012/10/5-lagi-blog-pilihan.html

ツ dilladelaila said...

blog anda telah terpilih untuk dipromosikan ! lihat disni ---> http://dilladelaila.blogspot.com/2012/10/5-lagi-blog-pilihan.html

nia razlan said...

trma ksih :D

nia razlan said...

keep in touch ye dear, :)

Asmieza As said...

:) nice

cheqna said...

alhamdulillah...
moga dipanjangkan umur dan menjadi khalifah yang sangat bermakna dimuka bumi allah ini
insyaallah

nia razlan said...

trima ksih doakan nia :')

inna_risna said...

harus kembali sedar akan apa tujuan kita diciptakand Bumi ini. sentiasa syukur dengan nikmat Allah itu perlu. :D

nia razlan said...

@ inna : betul dear, semoga saling mngingatkan ye :))

alia syuhada said...

Thanks for the info . alia pun nak jadi macam kak nia :) . Tak nak ada boyfriend , terus kawin . Btw , I have done follow you , follow alia balik eh kalau sudi :)

NJihe.am said...

dh follow, follow balik ea...

nia razlan said...

@ alia : insyaAllah adik, same 2 jaga dri kita ye <3

nia razlan said...

njihe : okay nia akan fllw balik :) trma ksih taw

Wanie Raina said...

nia sebaye nan wanie la huhu.
nice post btw!
:D

nia razlan said...

hehe, ye ke wanie? wahh, ,meh2 kite jadi geng meh :D